Sorbet er en type is laget på frukt og sukkerlake, enkelt beskrevet.
Desom du ønsker og lage en sorbet på fryste bær, blander du kun bær og kald sukkerlake, kjører den så i foodprossessoren, fryser den ned og så får man ett fint og smakfult resultat. Grunnen til at man ikke tar den frossne bæren i varm sukkerlake er fordi man mister så mye av smaken og av den fine fargen.
Dersom du ønsker og lage en sorbet på friske bær, koker du det ønskede bæret i sukkerlaken og så kjører den i foodprossessoren og fryser den ned.
Sukkerlake lager man ved at man koker inn lik mengde vann og sukker. Antall mengde avhenger av hvor mange man skal lage til. 5 dl sukker og 5 dl vann er en fin oppskrift, man fryser bare ned resten til neste gang:)
Desom man ikke har ismaskin, skjør den bare fort opp med stavmikser før servering, "luftig" og fin.
Hei og velkommen til min mat blogg. Siden jeg nå er i Spania og lærer mye nytt dag for dag, har jeg tenkt tanken på at jeg kan dele mine matoppskrifter med dere. Mange syns at dette med å lage mat er både kjedelig og vanskelig, så derfor velger ferdigmaten i stedet, trist, trist, trist!!
Så jeg kommer til å legge ut noen oppskrifter her som jeg har erfaringer med og forhåpentligvis vil du kansje prøve dem! Husk at maten du spiser egentlig er en invistering i livet ditt, tenkt på det noen gang? Eller bare spiser du for å spise?
Du blir hva du spiser sies det, å i de fleste tilfeller stemmer det. Ta frem kjøkkenfjølen og godkniven. Dette er faktisk ganske gøy!
Så jeg kommer til å legge ut noen oppskrifter her som jeg har erfaringer med og forhåpentligvis vil du kansje prøve dem! Husk at maten du spiser egentlig er en invistering i livet ditt, tenkt på det noen gang? Eller bare spiser du for å spise?
Du blir hva du spiser sies det, å i de fleste tilfeller stemmer det. Ta frem kjøkkenfjølen og godkniven. Dette er faktisk ganske gøy!
tirsdag 29. september 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar