Hei og velkommen til min mat blogg. Siden jeg nå er i Spania og lærer mye nytt dag for dag, har jeg tenkt tanken på at jeg kan dele mine matoppskrifter med dere. Mange syns at dette med å lage mat er både kjedelig og vanskelig, så derfor velger ferdigmaten i stedet, trist, trist, trist!!

Så jeg kommer til å legge ut noen oppskrifter her som jeg har erfaringer med og forhåpentligvis vil du kansje prøve dem! Husk at maten du spiser egentlig er en invistering i livet ditt, tenkt på det noen gang? Eller bare spiser du for å spise?

Du blir hva du spiser sies det, å i de fleste tilfeller stemmer det. Ta frem kjøkkenfjølen og godkniven. Dette er faktisk ganske gøy!

onsdag 30. september 2009

Når du skal koke kraft trenger du:
En tykkbunnet høy kjele, sleiv, sikt, noe å lagre kraften i som tåler varmen.

Slik gjør du det:
1.Kutt opp beina og vask bort eventuelle rester av blod og andre ureinheter.
2.Tørk det lett med papir.
3.Har du mye bein å brune kan du ta det i ovnen, ha da på høy tempratur slik at det bare går rett inn og ut av ovnen, det skal ikke ligge der å bli stekt! Dersom du tar det i kjele, ha på høy varme, tilsett beinene og brun de lett.
5.Tilsett så vannet i kjelen der du nå har brunet beinene, slik at du får kokt ut kraften som har blitt.
6.Ha så i beina og fyll opp med kaldt vann til beina er dekket, ha i litt salt.
7.Kok opp og skum av regelmessig, husk det skal ikke fosskoke, men trekke!
8.Tilsett så grønnsakene i en kjele, brun de lett og kok ut, ha så dette i lag med beinene til kraften du koker. Dersom du gjerne vil ha mere smak, tilsett gjerne en krydderbundt.
9.Trekketiden avhenger av hvilken type bein vi koker kraften på.
10. Da kraften er ferdig kan du sile den av, om du øsnker kan du så redusere kraften ytteligere ved å koke den ned til ønsket styrke, ellers siler du den og setter den på frys eller kjøl!

Her kommer eksemplene:
Fuglekraft: 1,5 time.
Fårekraft: 5 timer
Kalvekraft: 5 timer
Storfekfraft: 6 timer
Svinekraft: 3 timer
Viltkraft: 3-6 timer

Grønnsakene som blir brukt i kraft er:
De fire store, gulrot, løk, purreløk og selleri.
Skulle du ha noen rester du ellers har liggende er det bare å ta de oppi.

Dette er verdt å prøve, høyner hvert måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar