Dette trenger du:
250gr mørk sjokolade.
50gr smør (usaltet)
5 egg
5 eggeplommer
10 gr sukker
50 gr hvetemel
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen og smøret forsiktig i en tykkbunnet kjele, ta den så av å la den avkjøle seg. Imens pisk sammen egg, eggeplommene og sukkeret, behøver ikke piskes stivt! Vist så dette inn i sjokoladeblandingen. (Dersom sjokoladeblandingen er for varm vil eggene kvoagulere, så vent heller litt ekstra). Silk inn hvetemelet til slutt.
Hell så massen over i en smurt 1,5 liters form og stek den på 200 grader i 20 min, nederst i ovnen. Da den er ferdig ser den fortsatt rå ut, men dette er meningen! Plasser den så i kjøleskapet til neste dag. Husk og varm den litt opp rett før servering.
Serveres gjerne med hjemmelaget sorbet, frukt eller hjemmelaget fløteis.
Denne må prøves! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar