Hei og velkommen til min mat blogg. Siden jeg nå er i Spania og lærer mye nytt dag for dag, har jeg tenkt tanken på at jeg kan dele mine matoppskrifter med dere. Mange syns at dette med å lage mat er både kjedelig og vanskelig, så derfor velger ferdigmaten i stedet, trist, trist, trist!!

Så jeg kommer til å legge ut noen oppskrifter her som jeg har erfaringer med og forhåpentligvis vil du kansje prøve dem! Husk at maten du spiser egentlig er en invistering i livet ditt, tenkt på det noen gang? Eller bare spiser du for å spise?

Du blir hva du spiser sies det, å i de fleste tilfeller stemmer det. Ta frem kjøkkenfjølen og godkniven. Dette er faktisk ganske gøy!

tirsdag 29. september 2009

8.personer.

Dette trenger du:
250gr mørk sjokolade.
50gr smør (usaltet)
5 egg
5 eggeplommer
10 gr sukker
50 gr hvetemel

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen og smøret forsiktig i en tykkbunnet kjele, ta den så av å la den avkjøle seg. Imens pisk sammen egg, eggeplommene og sukkeret, behøver ikke piskes stivt! Vist så dette inn i sjokoladeblandingen. (Dersom sjokoladeblandingen er for varm vil eggene kvoagulere, så vent heller litt ekstra). Silk inn hvetemelet til slutt.

Hell så massen over i en smurt 1,5 liters form og stek den på 200 grader i 20 min, nederst i ovnen. Da den er ferdig ser den fortsatt rå ut, men dette er meningen! Plasser den så i kjøleskapet til neste dag. Husk og varm den litt opp rett før servering.

Serveres gjerne med hjemmelaget sorbet, frukt eller hjemmelaget fløteis.


Denne må prøves! :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar