4.personer.
Dette trenger du:
Vekt, litersmål, kjeler, visp, sleiv, sil, øse.
60gr mør, 60gr hvetemel, salt/pepper, ca 1L veske-melk/fløte.
Slik gjør du det:
1.Smelt smøret.
2.Tilsett hvetemelet, rør godt.
3.Spe på med melk/fløte. (Om du bruker varm veske er det enklere for at den ikke får klumper)
4.La sausen småkoke i 10-15 min, smak til. Sørg for at melsmaken også nå er kokt ut. Dersom du ikke har ønsket tykkelse, jevn den med maizenna.
Husk at det er du som bestemmer hvordan din saus skal bli, dette er en god grunnoppskrift. Dersom du vil ha i løk, har du i det. Dersom du skal bruke den til lasagne, men kansje vil ha den litt spicy, kryder den opp, å kansje ha i litt gulerøtter om du vil? Skal du ha den til fisk, ha i litt fiskekraft og dill? Sitron kansje også? Det er du som bestemmer! Ikke vær redd for å prøv deg frem! Mange retter, produkter er blitt til av en feiltagelse... tenk på det!
Denne er også fin å bruke til gratenger, men like før du skal røre inn sausen i "blandingen" din, vend den lett inn med ett par stivpiskede eggehviter, så får du ett luftigere resultat. Glem nå ikke kavringen på toppen. Du kan lage alt, skinke og oste grateng, fiskegrateng, kjøttgrateng, grønnsaksgraten( er du sunn, bruk mindre smør og lettmelk) ++
Hei og velkommen til min mat blogg. Siden jeg nå er i Spania og lærer mye nytt dag for dag, har jeg tenkt tanken på at jeg kan dele mine matoppskrifter med dere. Mange syns at dette med å lage mat er både kjedelig og vanskelig, så derfor velger ferdigmaten i stedet, trist, trist, trist!!
Så jeg kommer til å legge ut noen oppskrifter her som jeg har erfaringer med og forhåpentligvis vil du kansje prøve dem! Husk at maten du spiser egentlig er en invistering i livet ditt, tenkt på det noen gang? Eller bare spiser du for å spise?
Du blir hva du spiser sies det, å i de fleste tilfeller stemmer det. Ta frem kjøkkenfjølen og godkniven. Dette er faktisk ganske gøy!
Så jeg kommer til å legge ut noen oppskrifter her som jeg har erfaringer med og forhåpentligvis vil du kansje prøve dem! Husk at maten du spiser egentlig er en invistering i livet ditt, tenkt på det noen gang? Eller bare spiser du for å spise?
Du blir hva du spiser sies det, å i de fleste tilfeller stemmer det. Ta frem kjøkkenfjølen og godkniven. Dette er faktisk ganske gøy!
onsdag 30. september 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar